תמונה בתוצאות החיפוש כחלק מתצוגת תוצאת החיפוש עצמה
אז מתי למעשה תוצג תמונה לצד תוצאות חיפוש בעמוד תוצאות החיפוש בגוגל?
(או בקיצור serp = search results page)
בעת חיפוש בגוגל, בפרט במכשירים ניידים, ניכר כי לא מעט תוצאות מוצגת לצד תמונה אשר מקורה בעמוד אליו מקשרת תוצאת החיפוש הספציפית. נטען כי כ 45% מהחיפושים בגוגל מציגים תוצאות אשר לצידן מוצגות תמונות רלוונטיות.
אך באילו מקרים תוצג תמונה לצד תוצאת החיפוש?
להלן מקרים אשר נבחנו ובהם נמצא מתאם חיובי כלפי הצגת תמונה כחלק מתוצאת החיפוש:
- כאשר התמונה מופיעה בחלק העליון של העמוד (אך לא מידי, לא תמונות שמופיעות בתפריט למשל), אך כן תמונות המוצגות מעל לגלילה (above the fold).
- ככל שהתמונה קרובה יותר לתוכן אשר העמוד ככל הנראה מקודם בגינו. כלומר – ביטוי אשר לעמוד הנ"ל יש מיקום בתוצאת חיפוש, ואשר מוצגת תמונה סמוך אליו באתר.
- לתמונה סיכוי להיבחר להצגה ככל שהיא חלק מהתוכן עצמו, (לא בתפריט צדדי נשכח כלשהו).
- כאשר מוצגות מספר תמונות, לרוב התמונה הראשונה בכרונולוגיית הקוד תיבחר.
- כאשר קיים מתאם בין כותרת העמוד (title) לביטוי החיפוש עצמו.
- כותרת H1 דומה מאד לביטוי החיפוש.
לבצע אופטימיזציה לתמונות
גם פעולות שאנו מכירים מעולם אופטימיזציית תמונות, כגון: תיאור התמונה (alt או טקסט חלופי המסביר את נושא התמונה) ושם הקובץ עצמו עשויות לתרום ולהיות ברות השפעה, אך ככל הנראה, השפעה זו אינה ניכרת כמו שאר הגורמים שצויינו לעיל.
מדוע חשוב להציג תמונה לצד תוצאות החיפוש?
בקצרה:
- חווית משתמש (השפעה על UX) – תמונה תיאורית דייה עשויה לעזור לגולש להבין לאן הוא יגיע לאחר הקלקה, וכך לתמוך בחווית משתמש (כמחפש בגוגל).
- אחוז הקלקה (השפעה על CTR) – ככל שתצוגת החיפוש תהיה בולטת ומזמינה יותר, כך צפוי אחוז ההקלקה לצמוח, ומשם לתמוך במאמצי הSEO בצד של השגת הטרפיק לאתר. ניתן להשתמש בתמונות גם לצורך זה!
- מיקום בתוצאות האורגניות (השפעה על SEO) – בהקשר לסעיף הקודם, אחוז הקלקה גבוה יעזור להשגת טרפיק, אך צפוי גם לשמש כאיתות לגוגל כי התוצאה שלנו אכן אטרקטיבית, ולכן סביר לחשוב כי דירוג התוצאה ישתפר כתוצאה מכך.
דגש רציני מאד על Context ומיקום תמונה
כאמור, הקשר תוכן העמוד ואף הפסקה הצמודה לתמונה מעלים את הסבירות שזו תוצג בתוצאות, אך במקרים מסויימים נראה כי אף לתוכן האתר עצמו יש משקל בקביעת רלוונטיות התמונה לביטוי החיפוש, ולכן לנושא הכללי של האתר יש משמעות גם בקביעת תצוגת תמונה בתוצאות החיפוש.
שימו לב שכאן לא מדובר בנתונים מובנים (rich snippets) בהם ניתן להשתמש באופן מדוייק ע"י שימוש בקוד (סכמה / scheme) ידוע ומוגדר, או "סתם" חיפוש תמונות בGoogle images.
עכשיו, כשלמדנו על כך שתופעת הצגת תמונות לצד תוצאות חיפוש היא תופעה נרחבת ומתרחבת (45% מהחיפושים…)
אז מה צריכים לזכור ובמה צריכים להתחשב?
כמה טיפים עיצוביים והמלצות כלליות:
מימדי התמונה
היות וגוגל יציג תמונה במימדים ריבועיים (יחס של 1:1), רצוי למרכז את המסר בתמונה כך שיוצג כהלכה, או להציג תמונה ראשונה באתר במימדים ריבועיים מלכתחילה.
תמונה ברורה מקרוב ומרחוק
וודאו כי התמונה ברורה גם כאשר מוצגת במידות קטנות, גוגל מציג תמונות ברוחב של כ100 פיקסלים.
תוכן התמונה
החליטו מה תרצו להציג – רצוי שתמונה שתוצג אכן תייצג נאמנה את תוכן העמוד, ואפילו תהיה שיווקית מספיק באופייה בכדי להניע גולשים להקלקה על תוצאת החיפוש.
אל תחששו לבצע אופטימיזציה לתמונות! ככל שנתאים את התמונה לתוכן העוטף אותה, ולהיפך – כך נשיג תוצאות טובות יותר, בכל הקשור לקידום האתר בכל אופן 🙂
מתי תוצג תמונה לצד תוצאות חיפוש אורגניות בגוגל?
מקורות
https://searchengineland.com/report-googles-mobile-search-results-now-show-image-thumbnails-45-of-the-time-302064
http://blumenthals.com/blog/2018/10/03/local-mobile-image-thumbnail-serps-its-all-about-context/