מה בין קידום אתרים לריץ' סניפטס?

 

זה לא סוד שגוגל הופכת את הקידום האורגני לקשה יותר ויותר, בכך שהיא עושה הכל כדי לספק את התשובות לגולש כבר מתוך עמוד החיפוש של גוגל, על מנת שלא יהיה לו כלל צורך להיכנס לאתר אחר על מנת לקבל מענה לשאלה שלו. ריץ' סניפטס הוא נדבך חשוב בתהליך, שבא לתת לגולש מידע מדויק עד כמה שיותר, התואם את השאילתה שלו, ובו בזמן נועד לעזור לרובוטים של גוגל להבין עד כמה שיותר לעומק במה בדיוק עוסק האתר המדובר.

איך ריץ' סניפטס עוזר לדירוג האתר שלי?

קודם כל, הצגת נתונים מובנים תוספת נפח רב יותר בעמוד תוצאות החיפוש מתוצאה רגילה. המשמעות היא שאם פעם, עמוד תוצאות בגוגל היה מציג 10 תוצאות אורגניות, הרי שהיום, יחד עם תוצאות של קידום ממומן המופיעות גם בחלק שהיה עד כה נחלתן של התוצאות האורגניות, נוסף על תמונות הרלוונטיות לחיפוש, וכמובן נתונים מובנים, יוצא שבפועל עמוד אחד מציג כ-7 תוצאות אורגניות סה"כ.

אי אפשר להתעלם מהשפעת הנתונים הללו על עוצמת נוכחותו של אתר מסוים באינטרנט. אם פעם, המשמעות של אתר שהתברג בביטוי מסוים במיקום 8 הייתה הופעה בעמוד הראשון- הרי שהיום אין זה המצב, ועל המקדמים לעבוד קשה הרבה יותר על מנת להביא את האתרים שלהם לעמוד הראשון  בביטויים הנחשקים.

הנתונים המובנים עוזרים כמובן להעלות את ה-CTR. מחקרים מוכיחים כי העין נמשכת ליוצא דופן, למה שחריג בנוף. אין ספק, אם כך, שתוצאת חיפוש המתהדרת בתמונה, כוכבי ביקורת או נתונים מובנים אחרים, מתבלטת ללא ספק על פני תוצאות אחרות בחיפוש, והסיכוי שגולש יקליק על הקישור גדל.

המשמעות החשובה עוד יותר היא שאתר שהגיע לראש תוצאות החיפוש עם הריץ' סניפטס הוא אתר סופר- רלוונטי לשאילתה, כלומר- אין ספק כי מדובר בתוצאה נכונה עבור הגולש, מה שמעלה את הסיכוי שיישאר באתר שלנו זמן רב, יעבור במספר עמודים, וימשיך לשדר לגוגל שהאתר שלנו רלוונטי. הריץ' סניפטס בעצם מאפשר לגולש הצצה לעמוד אליו הוא עתיד להיכנס עוד לפני הקליק, כך שיש באפשרותו להבין אם העמוד הזה בכלל מתאים למה שהוא מחפש. כך פוחת הסיכוי לנטישה הנובעת מאי- רלוונטיות, שכן לעומת עמודים "מטעים", שעושים שימוש לא הגון בתגיות ומציגים בפני הגולש משהו אחד, כשבפועל מדובר במשהו אחר, הרי שכאן אין הרבה מקום לפרשנות. What you see is what you get.

  • הנה דוגמא לתוצאת חיפוש בשאילתת "אירועים ברומא בינואר":

נתונים מובנים- אירועים

לא רק שהתוצאה הזו תופסת מקום רב יותר מתוצאה אורגנית רגילה, היא גם מעניקה ערך מוסף רב ומפנה את הגולש למקומות הכי רלוונטיים עבור השאילתה שלו.

  • דוגמא נוספת: זו התוצאה בעת חיפוש מתכון לעוגת שוקולד:

נתונים מובנים- מתכונים

בתוצאה הזו אנו רואים לא רק את התמונה המפתה של העוגה שאנו עומדים להכין, אלא גם את דירוג הגולשים למתכון (מה שמפתה אותי עוד יותר בשלב זה). התוצאה מציעה לי גם קישורים לאזורים רלוונטיים באתר עצמו שיכולים לתת לי מענה הולם. יאמי!

אילו סוגי נתונים מובנים גוגל מעמיד לרשותנו?

בעזרת עוזר הסימון של הנתונים המובנים (Structured Data Markup Helper) שנמצא בכלי מנהל האתרים של גוגל תחת "תצוגת חיפוש", נוכל להזין:

  • נתונים אודות עסקים לוקאליים (כמו כתובות, טלפונים, שעות וימי פתיחה, ביקורות ודירוגי לקוחות)- חשוב מאד בעת קידום עסק לוקאלי בארץ או בחו"ל
  • פרטים אודות מאמרים (שם ותמונת הכותב כפי שמופיעים בפרטי הגוגל פלוס שלו, תאריך, דירוג…)
  • פרטים אודות אירועים (מיקום, שעה, מחיר כרטיס)
  • מידע אודות אפליקציות
  • מסעדות
  • סרטים ותוכניות טלוויזיה (חוות דעת, שעות שידור…)
  • מוצרים ושירותים (דירוג וחוות דעת גולשים)- מתאים לאתר בו מוטמעת מערכת המאפשרת לגולשי האתר לדרג או לכתוב חוות דעת.
  • ביקורות ספרים
  • מתכונים (ניתן לסמן תמונה, ביקורת, זמן הכנה, מספר מנות, ערך תזונתי…)

מדגיש נתונים מובנים

הנה כלי של גוגל שיעזור לכם לוודא יישום נכון של הנתונים המובנים: https://developers.google.com/structured-data/testing-tool/

הופעתם של הנתונים המובנים בתוצאות החיפוש משדרות רצינות ואמינות, ולמרות שמדובר בכלי פשוט לשימוש, עדיין אתרים רבים לא עושים בו שימוש, וחבל.

מחפשים טיפים נוספים לקידום האתר שלכם לראש תוצאות החיפוש? צרו איתנו קשר כבר היום!

 

כותבת המאמר – לנה צלר- מנהלת תיקי לקוחות בתחום SEO בצוות אפליד

שלחו לנו מייל

חדש בבלוג​

מקצועיות לאורך כל הדרך

מגמות משפיעות על חיפוש ומיתוג דיגיטלי של מסעדות
בלוג קידום אתרים מקצועי

הבעייתיות במחקר מילות מפתח מסורתי – כיצד לאתר ולסווג כוונת משתמש במחקר מילות מפתח?

בעולם שבו האלגוריתמים של גוגל מבוססים יותר ויותר על הבנת כוונת המשתמש (Search Intent), עסקים ומנהלי אתרים צריכים לאמץ שיטות מחקר חדשות המתמקדות לא רק בנפח חיפוש או ברמת התחרות של מילות מפתח, אלא גם בהקשר ובמטרת החיפוש של המשתמשים. התאמת האסטרטגיה לכוונת החיפוש יכולה לשפר באופן משמעותי את הביצועים האורגניים (SEO) והפרסומיים (PPC).

קרא עוד »
תפריט-מסעדה-בגוגל-מיי-ביזנס-GBP-Menu-in-Restaurants
בלוג קידום אתרים מקצועי

קידום אורגני למסעדות – תפריטים, סרטונים, מפות, Youtube Shorts, פרופיל גוגל לעסקים GBP ועוד ועוד

במאמר זה נסקור את המגמות המרכזיות של גוגל בתחום המסעדנות לשנת 2025. חיפושים מקומיים כמו "אוכל לידי פתוח עכשיו" בעלייה חדה, ומשלוחים באמצעות רחפנים מקצרים את זמני ההמתנה (לא בארץ כמובן!). בנוסף, פורמט YouTube Shorts צובר פופולריות ומשמש ככלי שיווקי מרכזי לשיפור הנראות והמעורבות הדיגיטלית.

קרא עוד »
AI Agents מתחילים לשמש מתווכים בין גולשים לתוכן
בלוג קידום אתרים מקצועי

SOO – Search Operators Optimization | שיפט בעולם הקידום בעקבות כניסתם של AI Agents ו-AI Operators

עולם הדיגיטל נכנס לעידן חדש: אופטימיזציה לאופרייטורים (SOO). גלו כיצד להתאים את האתר שלכם לאופרייטורים חכמים ולהוביל את העסק שלכם לעתיד דיגיטלי פונקציונלי ונגיש.
מדריך מקיף למיפוי מילות מפתח! גלו איך לשפר את הדירוג האורגני, למנוע קניבליזציה (תחרות פנימית בין עמודים באתר), ולהתאים תוכן לכוונת המשתמש. כולל דוגמאות, כלים וטיפים חיוניים!

קרא עוד »
סרץ-קונסול-לטיפול-בתחרות-פנימית-בין-עמודים-באתר
בלוג קידום אתרים מקצועי

מיפוי מילות מפתח לקידום אתרים- Keyword Mapping: המדריך השלם למיפוי מילות מפתח לאתר שלך

מדריך מקיף למיפוי מילות מפתח! גלו איך לשפר את הדירוג האורגני, למנוע קניבליזציה (תחרות פנימית בין עמודים באתר), ולהתאים תוכן לכוונת המשתמש. כולל דוגמאות, כלים וטיפים חיוניים!

קרא עוד »