Agentic Browser הוא דפדפן שמשתמש בבינה מלאכותית לביצוע משימות עבור המשתמש באופן אוטונומי, במקום להיות רק כלי לצפייה בעמודי אינטרנט. במקום שהמשתמש יצטרך להקליק, לגלול ולמלא טפסים בעצמו, הדפדפן מבין הוראות בשפה טבעית ומבצע פעולות מורכבות כמו קניית מוצרים, הזמנת כרטיסים או תזמון פגישות.
מצב השוק הנוכחי
השוק כבר מתחיל לזוז בכיוון:
- Opera הכריזה על הפעלת Browser Operator במרץ 2025, והפכה לדפדפן הגדול הראשון עם יכולות agentic
- גוגל השיקה את Project Mariner במאי 2025, הסוכן שלה לגלישה באינטרנט, במסגרת תוכנית Google I/O
- Perplexity AI מפתחת דפדפן משלה בשם Comet עם יכולות agentic


השלכות על גוגל וכרום
החשש של גוגל הוא לגיטימי. מומחים מזהירים שיכולות agentic עלולות לאיים על כרום, ומציינים שOpenAI כבר הביעה עניין לרכוש את כרום אם גוגל תיאלץ למכור אותו (עקב ענייני רגולציה וחוקי אנטי-מונופול).
במקום שהמשתמשים יקלידו שאלות ויחפשו בקישורים כחולים, הם יפנו לסוכני AI שיתנו תשובות מיידיות ויבצעו משימות ישירות.
גרסה של כרום עם OpenAI עלולה להתחיל עם ChatGPT כמנוע חיפוש ברירת מחדל במקום Google.com, ולכלול אינטגרציה לביצוע משימות כמו קניות ותזמון פגישות.
זה בהחלט עשוי להגדיל את הלחץ השלילי על המודל העסקי של גוגל שכבר חוטף לא מעט שכן הוא מבוסס על פרסומות בתוצאות חיפוש או הצגת מודעות ברשת התוכן (GDN) – כאשר שני עולמות תוכן אלו נאלצים להתמודד עם Zero Click Search- מה שמשפיע על קליקים על מודעות ממומנות כמובן, אך גם על מכירת שטחי פרסום באתרים (באנרים וכיו"ב ברשת התוכן) שיזכו לפחות צפיות שכן יאבדו טרפיק.
יתרונות למשתמשים
אוטומציה מתקדמת: במקום לבזבז זמן על משימות משעממות כמו קניית גרביים, המשתמש יכול לאפשר לסוכן החכם לטפל בזה ולהשקיע את הזמן במשהו משמעותי יותר.
יעילות: הסוכנים יכולים לגלוש באינטרנט הרבה יותר מהר ולקיים אינטראקציה עם רכיבי ממשק משתמש בצורה מדויקת יותר (במיוחד לאור סטנדרטיזציה שצפויה להיות בתחום).
נוחות: גוגל עדכנה את Project Mariner לרוץ על מכונות וירטואליות בענן, מה שמאפשר למשתמשים לעבוד על פרויקטים אחרים בזמן שהסוכן מבצע משימות ברקע – עד 10 משימות בו-זמנית.
סיכונים משמעותיים


סיכוני פרטיות וביטחון
נשיאת Signal, מרדית ויטאקר, הזהירה שסוכני AI דורשים גישה נרחבת למידע אישי, כולל דפדפן, פרטי כרטיס אשראי, לוח שנה ואפליקציות מסרים. "זה כמו לשים את המוח שלך בצנצנת", היא הסבירה, מתוך דאגה שהנתונים יישלחו לשרתי ענן חיצוניים.
הסיכונים כוללים חשיפת נתונים רגישים, גניבת זהות, הונאות פיננסיות, ויכולת של הסוכנים לפעול כ"כלי מעקב" שאוספים ומנתחים התנהגות המשתמשים (לא שזה חסר לנו כבר היום עם כרום ושאר הדפדפנים- ברמות שונות).
"תקלות מבצעיות"
קיים סיכון שהסוכן יגש לתוכן מוגן או יבצע פעולות לא מכוונות כמו רכישות, העברות כספיות או עריכת פרטי חשבון בגלל "הזיות" של הבינה המלאכותית.
מומחים מזהירים מ"Shadow AI agents" – סוכנים שנפרסים ללא פיקוח IT מתאים, מה שיוצר סיכוני אבטחה בלתי צפויים.
אתגרי ציות ועמידה בהנחיות ורגלוציה
תקנות הגנת מידע כמו GDPR ו-CCPA דורשות שחברות יגלו איזה מידע אישי נאסף ולמה. הטבע של "קופסה שחורה" של AI והיכולת שלו לפעול באופן עצמאי מקשים על מעקב וניהול זרימת נתונים בזמן אמת.
לאן נושבת הרוח…
אנחנו עומדים בפני שינוי פרדיגמה דרמטי- במקום לפתוח דפדפן ולהקליד URL, המשתמשים יבקשו או יכתבו בקשה לסוכן- שייצא, יחפש באינטרנט ויספק את מה שהם צריכים, כולל ביצוע פעולות מא' ועד ת'.
חשיבות הנושא עצומה- מדובר לא רק בשיפור טכנולוגי, אלא בשינוי יסודי באופן שבו אנחנו מתקשרים עם האינטרנט. למשתמשי הקצה צפויה נוחות חסרת תקדים, אבל- החברות והמשתמשים חייבים להיות מודעים לסיכונים הביטחוניים המשמעותיים ואבדן נוסף של פרטיות שמגיעים עם הטכנולוגיה הזו.
שיהיה לנו בהצלחה 🙂