פופ דאון

כולנו מכירים ביתרונות ובתועלות של פופאפים למיניהם, ובהצלחה שלהם בכל נושא שיפור יחס ההמרה של אתרים. לצד זאת, כולנו גם מודעים לעבודה שכשמדובר בכלי הנהדר הזה, הגבול בין הצלחה מסחררת למטרד הוא דק מאד.

ובכן, מסתבר שגם החברה' בגוגל הכירו בעובדה הזו, ולכן הודיעה גוגל כי החל מה- 10 בינואר 2017, יפגעו הדירוגים של אתרים המציגים במובייל פופאפים שתופסים את כל המסך או חלק נכבד ממנו, ופוגעים בחוויית המשתמש.

על פי גוגל, צעד זה הינו מהלך נוסף שמטרתו לשפר את חוויית המשתמש ואיכות החיפוש במכשירים הניידים. כשגוגל מתייחסת לאמצעי פרסום פולשניים, הכוונה היא לאתרים בהם לא ניתן לראות את המסך או לקרוא את התוכן שאמור להיות מוצג לגולש, עקב מודעה המכסה את כל המסך או את חלקו העיקרי, היות והגעה לעמוד שכזה מסתכמת בחוויה מתסכלת עבור הגולש (מכירים את הקטע הזה שבו אתם מנסים ללחוץ על X  קטן ונסתר ובמקום זה לוחצים בטעות על המודעה ונשלחים לעמוד אחר? אז כזה).

בגוגל מתייחסים כמטרד גם לפופ אפים ענקיים המופיעים בעת גלילה בעמוד, ומונעים מהגולש לצפות בתוכן המוצג.

פופאפים באתר

מי לא ייפגע מהעדכון?

חשוב לציין כי אתרים שמחוייבים על פי חוק להשתמש בבאנרים או פופאפים שכאלה (למשל הגבלת גיל, אימות מידע מסוים ועוד) לא ייפגעו מהצעד החדש.

בגוגל מדגישים גם כי אתרים המקפיצים מודעות שגודלן סביר ביחס לשאר המסך לא צריכים לדאוג (למשל- אתרים המציעים לכם לעבור לאפליקצייה שלהם בבאנר קטן בחלקו העליון של המסך).

כמו כן, אתרים המציגים פופאפ בעמוד שאינו מאונדקס, למשל טופס מילוי פרטי תשלום, לא צפויים להיפגע מהעדכון.

2016-08-24_1513

אז יש מה להילחץ?

לא ממש. אלא אם אתם בעלי אתר ספאמי ומטריד במיוחד. כשמדובר באתרים איכותיים בעלי "תו איכות" של גוגל, כלומר כאלה המציגים תוכן רלוונטי וחוויית משתמש איכותית במיוחד, הרי שלא תיפגעו מהעדכון, היות ומדובר, כמו תמיד, בפרמטר אחד מתוך מאות שידועים (וגם לא ידועים) לנו, המשפיעים על דירוג האתר.

2016-08-24_1525

ובכל זאת… כמה שאלות ששווה לשאול את עצמכם:

  1. אם המודעה שאני מקפיץ יכולה לתרום לגולש?
  2. האם המודעה שלי רלוונטית לסיבה בגללה הגולש הגיע לאתר שלי מלכתחילה?
  3. האם אני פוגע בחוויית המשתמש של הגולש?
  4. האם אני מקשה על הגולש בכוונה את פעולת סגירת הפופאפ?
  5. האם גודל הפופאפ סביר ביחס לגודל המסך?
  6. האם אני הייתי מתעצבן לראות את הפופאפ הזה?

צריכים עזרה בשיפור יחסי ההמרה של אתרכם? לא בטוחים מה לא עובד באתר שלכם ומדוע הלקוחות ממאנים להגיע? צרו איתנו קשר כבר היום, ונשמח לעזור לכם!

כותבת המאמר – לנה צלר- מנהלת תיקי לקוחות בתחום SEO בצוות אפליד

 

[contact-form-7 id="1499" title="טופס יצירת קשר 1"]

 

שלחו לנו מייל

חדש בבלוג​

מקצועיות לאורך כל הדרך

מגמות משפיעות על חיפוש ומיתוג דיגיטלי של מסעדות
בלוג קידום אתרים מקצועי

הבעייתיות במחקר מילות מפתח מסורתי – כיצד לאתר ולסווג כוונת משתמש במחקר מילות מפתח?

בעולם שבו האלגוריתמים של גוגל מבוססים יותר ויותר על הבנת כוונת המשתמש (Search Intent), עסקים ומנהלי אתרים צריכים לאמץ שיטות מחקר חדשות המתמקדות לא רק בנפח חיפוש או ברמת התחרות של מילות מפתח, אלא גם בהקשר ובמטרת החיפוש של המשתמשים. התאמת האסטרטגיה לכוונת החיפוש יכולה לשפר באופן משמעותי את הביצועים האורגניים (SEO) והפרסומיים (PPC).

קרא עוד »
תפריט-מסעדה-בגוגל-מיי-ביזנס-GBP-Menu-in-Restaurants
בלוג קידום אתרים מקצועי

קידום אורגני למסעדות – תפריטים, סרטונים, מפות, Youtube Shorts, פרופיל גוגל לעסקים GBP ועוד ועוד

במאמר זה נסקור את המגמות המרכזיות של גוגל בתחום המסעדנות לשנת 2025. חיפושים מקומיים כמו "אוכל לידי פתוח עכשיו" בעלייה חדה, ומשלוחים באמצעות רחפנים מקצרים את זמני ההמתנה (לא בארץ כמובן!). בנוסף, פורמט YouTube Shorts צובר פופולריות ומשמש ככלי שיווקי מרכזי לשיפור הנראות והמעורבות הדיגיטלית.

קרא עוד »
AI Agents מתחילים לשמש מתווכים בין גולשים לתוכן
בלוג קידום אתרים מקצועי

SOO – Search Operators Optimization | שיפט בעולם הקידום בעקבות כניסתם של AI Agents ו-AI Operators

עולם הדיגיטל נכנס לעידן חדש: אופטימיזציה לאופרייטורים (SOO). גלו כיצד להתאים את האתר שלכם לאופרייטורים חכמים ולהוביל את העסק שלכם לעתיד דיגיטלי פונקציונלי ונגיש.
מדריך מקיף למיפוי מילות מפתח! גלו איך לשפר את הדירוג האורגני, למנוע קניבליזציה (תחרות פנימית בין עמודים באתר), ולהתאים תוכן לכוונת המשתמש. כולל דוגמאות, כלים וטיפים חיוניים!

קרא עוד »
סרץ-קונסול-לטיפול-בתחרות-פנימית-בין-עמודים-באתר
בלוג קידום אתרים מקצועי

מיפוי מילות מפתח לקידום אתרים- Keyword Mapping: המדריך השלם למיפוי מילות מפתח לאתר שלך

מדריך מקיף למיפוי מילות מפתח! גלו איך לשפר את הדירוג האורגני, למנוע קניבליזציה (תחרות פנימית בין עמודים באתר), ולהתאים תוכן לכוונת המשתמש. כולל דוגמאות, כלים וטיפים חיוניים!

קרא עוד »