שיטות טרגוט ברשת הדיספליי

רשת ה – Display של גוגל כוללת את כל המקומות בהם ניתן להציב פרסומות Adwords שאינם דפי תוצאות החיפוש של החברה וכוללת יותר משני מיליון אתרים שותפים ואתרים פופולאריים של גוגל עצמה כמו Gmail או Youtube. מגוון הפרסומות שבהן ניתן להשתמש הוא גדול למדי וכולל מלבד פרסומות טקסט, גם באנרים, פרסומות וידאו ואפילו אפשרות להטמיע פוסטים בגוגל פלוס ולהפוך אותם לפרסומת המתרחבת בלחיצה.

מכיוון שרשת ה – Display מגיעה לחשיפה של 90% מן הגולשים ברשת, גוגל מציעה מספר שיטות עיקריות להתמקדות בחתכים שונים של גולשים מלבד ההתאמה הקלאסית של מילות מפתח לכל מודעה. על מנת להגיע לאפשרויות המיקוד, יש לגשת אל טקסט "רשת המדיה" ואז לבחור את קבוצת המודעות הרלוונטיות על מנת להחיל עליה את המיקוד.

חתכי המיקוד שונים

מיקוד לפי רשימת אתרים

זהו מיקוד המאפשר למפרסם לכלול רשימה ספציפית של אתרים בהם הוא רוצה שהפרסומות שלו יופיעו. ניתן להחיל את המיקוד על כל האתר ולתת לגוגל לבצע התאמה פרטנית לפי מילות מפתח או לבחור מראש רק בדפים ספציפיים.

מיקוד בעזרת שיווק מחדש

מיקוד בעזרת שיווק מחדש מאפשר למשווק להתמקד באותם גולשים שכבר ביקרו באתר שלו בעבר ולפנות אליהם באמצעות מודעות מיוחדות המותאמות אליהם. לדוגמה, המודעה יכולה להציע להם 10% הנחה מכיוון שהראו התעניינות במוצר קודם לכן. העובדה שהגולש כבר מכיר את המותג גורמת לכך שאחוז הלחיצות על פרסומות שמוקדו באמצעות שיווק מחדש הוא גבוה יותר באופן משמעותי.

מיקוד לפי תחומי עניין או הרגלי קנייה

מיקוד לפי תחומי עניין מפנה את המודעה לאותם גולשים שהראו עניין בנושא מסוים. המעקב אחר הגולשים מתבצע באופן אנונימי (כך שלמפרסם אין מידע אישי על הגולש) בעזרת קובץ Cookie הנשתל במחשבו של הגולש על ידי אתרים שונים שניתן לזהות את הנושא העיקרי שלהם לפי מילות מפתח.

יש לציין שישנן שפות בהם ניתן גם לטרגט קהלים לפי הרגלי קנייה באמצעות מערכת חיפוש המוצרים של גוגל (Google Shopping), אך אפשרות זו אינה זמינה עדיין בעברית.

מיקוד לפי נושא

מיקוד לפי נושא הוא מיקוד המנתח את ההתאמה הנושאית של האתר ומאפשר למפרסם לבחור נושאים ספציפיים להתמקד בהם. אמנם אין כאן התאמה ספציפית לכל גולש, אך המיקוד עדיין אפקטיבי עבור אותם הגולשים שחסמו את האפשרות לשתול קבציCookie   במחשביהם.

מיקוד גיאוגרפי

מיקוד גיאוגרפי מאפשר לבצע מיקוד מדויק יותר לפי עיר, אזור או מדינה. בארץ החלוקה העיקרית היא לפי מחוז חיפה, המרכז, ירושלים, הצפון והדרום, כאשר בחיפושים סלולאריים אפשר לרוב להגיע למיקוד מדויק יותר. (העובדה שהתשתית של ספקיות האינטרנט פועלות ממספר מצומצם של מרכזיות מקשה על מיקוד גאוגרפי בחיפוש במחשבי Desktop).

מיקוד דמוגרפי

מיקוד גיאוגרפי הוא מיקוד לפי גיל ומין, אך הוא אפקטיבי במיוחד במידה ומשלבים אותו עם מיקודים אחרים מכיוון שלרוב הוא אינו מדויק ביותר בפני עצמו (ראו בהמשך). גוגל מסוגל לזהות את הנתונים הדמוגרפים של הגולש לפי מערכת ההפעלה והדפדפן בהם הוא משתמש, אך גם לפי הפרטים אותם הוא מוסר בפרופיל גוגל שלו או הגוגל פלוס שלו.

אפשרויות מיקוד

מלבד אפשרויות המיקוד השונות, יש שתי שיטות עיקריות לפיהן ניתן להחיל את המיקוד עצמו ולשלב בין מספר מיקודים שונים :

מיקוד והצעת מחיר

באפשרות זו, גוגל יציג את הפרסומות על סמך כל המיקודים שבחרנו עם אפשרות זו, כך שרק הקבוצות החופפות יוצגו.

הצעת מחיר בלבד

טירגוט אפשרות זו היא למעשה אפשרות של "או", כאשר ניתן לתת הצעת מחיר גבוהה יותר במידה וישנה חפיפה בין הקבוצות. (אפשרות זו לא פועלת עבור מיקוד למילות מפתח)

על מנת להמחיש את ההבדל בין שתי האפשרויות, נציג תרחיש בו אנחנו מעוניינים להתמקד בקהל יעד המתעניין בשיווק באינטרנט ולפרסם באתרים הקרובים לתחום. ולשם זאת נבצע הן מיקוד נושאי והן מיקוד לפי תחומי עניין.

במקרה זה, כאשר נפעיל את המיקוד הנושאי, נבחר במיקוד והצעת מחיר ואילו במיקוד לפי תחומי עניין נבחר בהצעת מחיר בלבד. במצב זה הפרסומות יוצגו באחד משני המצבים הבאים :

1.כאשר גולש שמתעניין בשיווק באינטרנט גם מבקר באתר העוסק בשיווק באינטרנט.

2.כאשר גולש שמתעניין בשיווק באינטרנט מבקר באתר כלשהו, ולא בהכרח בכזה שעוסק בשיווק באינטרנט (מכאן פעולת ה – "או").

במצב מספר 1, נוכל לתת הצעת מחיר ספציפית אשר "תדרוס" את הצעת המחיר הכללית למודעות בקמפיין מכיוון שזהו מצב ממוקד מאוד ששווה את הצעת המחיר הגבוהה יותר.

כמו כן, באופן תיאורטי היינו יכולים ללכת על בטוח ולבחור בשנה המקרים מיקוד והצעת מחיר, אבל אז יש סיכוי טוב שהיינו מקבלים קבוצה חופפת קטנה מדי.

בכל אופן, המצב היחיד שבו לא יוצגו פרסומות הוא מצב שבו גולש שאינו מתעניין בשיווק באינטרנט ייכנס לאתר העוסק בין היתר בשיווק באינטרנט, וזאת מהסיבה הפשוטה שאז סביר להניח שגם אם הוא יילחץ על המודעה, אחוזי ההמרה שלו יהיו נמוכים.

הכנסו והרחיבו הידע אצלנו! בניית אתרים לעסקים, קידום אתרים אורגני (seo) וממומן (ppc) ועוד…

[TheChamp-FB-Comments]

שלחו לנו מייל

חדש בבלוג​

מקצועיות לאורך כל הדרך

מגמות משפיעות על חיפוש ומיתוג דיגיטלי של מסעדות
בלוג קידום אתרים מקצועי

הבעייתיות במחקר מילות מפתח מסורתי – כיצד לאתר ולסווג כוונת משתמש במחקר מילות מפתח?

בעולם שבו האלגוריתמים של גוגל מבוססים יותר ויותר על הבנת כוונת המשתמש (Search Intent), עסקים ומנהלי אתרים צריכים לאמץ שיטות מחקר חדשות המתמקדות לא רק בנפח חיפוש או ברמת התחרות של מילות מפתח, אלא גם בהקשר ובמטרת החיפוש של המשתמשים. התאמת האסטרטגיה לכוונת החיפוש יכולה לשפר באופן משמעותי את הביצועים האורגניים (SEO) והפרסומיים (PPC).

קרא עוד »
תפריט-מסעדה-בגוגל-מיי-ביזנס-GBP-Menu-in-Restaurants
בלוג קידום אתרים מקצועי

קידום אורגני למסעדות – תפריטים, סרטונים, מפות, Youtube Shorts, פרופיל גוגל לעסקים GBP ועוד ועוד

במאמר זה נסקור את המגמות המרכזיות של גוגל בתחום המסעדנות לשנת 2025. חיפושים מקומיים כמו "אוכל לידי פתוח עכשיו" בעלייה חדה, ומשלוחים באמצעות רחפנים מקצרים את זמני ההמתנה (לא בארץ כמובן!). בנוסף, פורמט YouTube Shorts צובר פופולריות ומשמש ככלי שיווקי מרכזי לשיפור הנראות והמעורבות הדיגיטלית.

קרא עוד »
AI Agents מתחילים לשמש מתווכים בין גולשים לתוכן
בלוג קידום אתרים מקצועי

SOO – Search Operators Optimization | שיפט בעולם הקידום בעקבות כניסתם של AI Agents ו-AI Operators

עולם הדיגיטל נכנס לעידן חדש: אופטימיזציה לאופרייטורים (SOO). גלו כיצד להתאים את האתר שלכם לאופרייטורים חכמים ולהוביל את העסק שלכם לעתיד דיגיטלי פונקציונלי ונגיש.
מדריך מקיף למיפוי מילות מפתח! גלו איך לשפר את הדירוג האורגני, למנוע קניבליזציה (תחרות פנימית בין עמודים באתר), ולהתאים תוכן לכוונת המשתמש. כולל דוגמאות, כלים וטיפים חיוניים!

קרא עוד »
סרץ-קונסול-לטיפול-בתחרות-פנימית-בין-עמודים-באתר
בלוג קידום אתרים מקצועי

מיפוי מילות מפתח לקידום אתרים- Keyword Mapping: המדריך השלם למיפוי מילות מפתח לאתר שלך

מדריך מקיף למיפוי מילות מפתח! גלו איך לשפר את הדירוג האורגני, למנוע קניבליזציה (תחרות פנימית בין עמודים באתר), ולהתאים תוכן לכוונת המשתמש. כולל דוגמאות, כלים וטיפים חיוניים!

קרא עוד »