אלו סוגי עסקים אפליקציה יכולה להועיל?
דוגמא טובה היא בניית אפליקציות המיועדות לבנקים. הן מאפשרות לבעלי חשבון בנק להיכנס אליו, לקבל מידע, לבצע פעולות כמו: העברת כספים, הפקדות צ'קים, מכירת ניירות ערך וכדומה. את כל הפעולות הללו, ואחרות נוספות, ניתן לעשות מכל מקום כולל מחו"ל, בכל שעה ובנוחות מרבית. הבנק עצמו יכול לשלוח את התכנים שהוא מעוניין להפיץ כדרך בשגרה. אחרת ידועה היא ווייז שבאמצעותה ניתן לנווט במדינות רבות בעולם. כמובן, שקיימות אחרות המותאמות לגורמים עסקיים, ציבוריים, מוסדיים ואחרים. העניין הוא, שחיוניותם לעסקים רבה בשל הצורך להגדיל את כמות הלקוחות המבצעים עסקאות בדרך להגדלת שורת המכירות והרווח. אפליקציה טובה עושה זאת היטב.
בניית אפליקציה – איך מתחילים?
הקמת אפליקציה נחשבת למשימה מורכבת ויש צורך לגבש תחילה רעיון ומטרות. יש צורך לקבוע את קהל היעד, כמות המשתמשים, האלמנטים הנדרשים בה ומטרותיה. אפליקציה שנועדה למסחר תהיה מותאמת לצרכים הללו ותכלול אופציות להטבות, מבצעים ועוד. באפליקציה למשחק לעומת זאת ניתן להטמין מסרים שיווקיים, אפליקציה שנועדה למכירות תכלול סעיפי ניהול הזמנות ועוד. הפיתוח עצמו כולל עיצוב חכם, ושימוש בטכנולוגיה ייחודית ונעשה לאחר סיעור מוחות עם בעלי האפליקציה. מטרת הדיונים המשותפים היא להכיר לעומק את מבנה העסק, את הצרכים ועוד ולתאם ציפיות. לאחר כל מהלכים המקדימים הללו יוכלו המתכנתים להוציא אל הפועל את הפיתוח ביתר קלות.
כיצד ניתן לזהות אפליקציה שימושית?
אפליקציה ישימה וחכמה לוקחת בחשבון אלמנט חשוב מאוד שהינו חוויית המשתמש שבאה לידי ביטוי במהירות הגלישה, בנגישות המידע, ביכולת של הגולש להגיע במהירות למידע לו הוא נזקק, ביצירת קשר ולביצוע פעולות. על מנת לאפשר לכמות הרבה ביותר של גולשים לעשות בה שימוש. היא תתבסס על מערכות הפעלה המובילות בשוק והמותאמות למחשבי הסלולר והטאבלטים שהן אנדרואיד השייכת לגוגל ו IOS של חברת אפל.
מבין שתיהן: אנדרואיד היא הגדולה ביותר, ומטבע הדברים, היא תועדף על ידי עסקים רבים יותר. מומלץ לכל גורם עסקי הרוצה לפתח אפליקציה לצרכיו ליצור קשר עם חברה בעלת מוניטין בתחום. ברשותה יש את התשתית המתאימה הכוללת הון אנושי מקצועי, ובכלל זה, מתכנתים יצירתיים, וכן, מומחים המסוגלים להתגבר על בעיות טכנולוגיות קיימות ולמצוא פתרונות משביעי רצון. ההשקעה באפליקציה תצדיק עצמה תוך זמן קצר.