עסקים משקיעים משאבים רבים בבניית אתר איכותי ובקידומו לראש תוצאות החיפוש בביטויים החשובים להם, אולם לעיתים הצלחתו של אתר יכולה להיפגע מאחסון ברמה שאינה עומדת בקנה אחד עם דרישות האתר. אם אתם מתעניינים באופציה של אחסון אתרים על ענן, המאמר הבא הוא בדיוק בשבילכם. מחשוב הענן מעמיד בפנינו דילמות וסיטואציות שונות במקצת מאלו איתן הינו רגילים להתמודד בארגונים ועסקים אשר תפעלו שרת פיזי בשטחם או מחוץ לו, על ידי מי מטעמם, או על ידי אאוטסורסינג. לאחר מעבר המחסום הפסיכולוגי הראשוני, העוסק בהוצאת מערכת המחשוב של העסק אל "מחוצה" לו, עומדת בפניכם כרגע ההחלטה "מה עדיף לעסק שלי, שרת וירטואלי בענן פרטי או ציבורי?"
ראשית, נסביר את ההבדל בין שניהם:
ענן פרטי (Private Cloud) הינה תשתית ענן המשרתת רק ארגון / עסק אחד, בין אם ניהולה מתבצע על ידי העסק עצמו, ע"י ספקית שירותי מחשוב הענן או צד שלישי (סיסטם או אאוטסורסינג מטעם העסק). בניגוד לו, ענן ציבורי (Public Cloud) הינה תשתית בה השירותים הניתנים בו משותפים ועומדים לשימושם של מספר גופים. מההיבט הטכני גרידא, שתי הארכיטקטורות דומות וייעוד הענן מוגדר על ידי דרך חלוקת המשאבים שלו.
לכל אחת מצורות הענן יתרונות וחסרונות משלה, ובדומה לשאלה "היכן תעדיף לגור – בבית פרטי או בבניין דירות?" גם לשאלה "מה עדיף? ענן פרטי או ענן ציבורי?" התשובה היא "תלוי בהעדפות ובצרכים שלך".
ענן ציבורי – הדירה נאה בעיניך, ואיך השכנים?
החסרון הגדול של ענן ציבורי הוא ה"שכנים", אשר חולקים איתך את השרת. לחסרון זה מספר פנים. זו יכולה להיות חברה אטרקטיבית במיוחד לפריצה, אשר נמצאת על כוונת האקרים (או סתם מתחרים עסקיים) שינסו להגיע למידע שלה, ובדרך, עלולים לפגוע במידע שלכם (או בכלל בתפקודו של השרת); ארגון הצורך משאבים מרובים וגורם לעומס על התשתית כולה; או ליקויי אבטחה בתוך המערכת עצמה, אשר מאפשר לעסקים השכנים גישה למידע ולנתונים שלכם.
יתרונו של הענן הציבורי לרוב נובע ממחירו, הזול יחסית לענן פרטי. לכן, ענן מסוג זה מתאים לעסקים וארגונים קטנים, אשר אין ברשותם שרת ארגוני פיזי, או שברשותם שרת כזה והם מחפשים להוזיל את עלויות ה-IT הקיימות.
ענן פרטי – ורק אני, לבד עם עצמי
ענן פרטי מהווה פתרון מעולה עבור עסקים הזקוקים לתשתית מהירה ומאובטחת, למשל- גופים פיננסיים כחברות ביטוח או בנקים, קופות חולים וכד'.
גם וגם?
הענן הציבורי והענן הפרטי, שניהם מספקים תשתית כוללת לכל מערכות הארגון, אולם מה קורה במקרה בו את חלק מהמערכת תרצו לשמור כ"פנים-ארגוניות" ואילו חלק ממנה תרצו להוציא החוצה, אל ענן? כאן יבוא לרשותכם הענן ההיברידי. ענן כזה מאפשר לארגונים לשמור על הקיים ובכל זאת, ליהנות מהגדלת משאבי הארגון.
הרכב כזה מתאים במיוחד לעסקים שרוצים לעבור בהדרגה למחשוב ענן, להוסיף משאבים על אלה הקיימים ברשותם, או ארגונים העובדים עם גופים חיצוניים שהם אינם רוצים לתת להם גישה למערכת הפנים-ארגונית (פרילנסרים, שירותי אאוטסורסינג משרדי וכד').
[TheChamp-FB-Comments]