עדכון האלגוריתם של גוגל- RankBrain

שנת 2013 זכורה למקדמי האתרים בעיקר, ולעולם כולו, כשנה שבה תוצאות החיפוש ברשת החיפוש של גוגל עברו טלטלה. באותה השנה, אלגוריתם בשם hummingbird נכנס לתודעה כפקטור משמעותי בהצגת התוצאות של מנוע החיפוש הפופולארי על סמך החיפושים של הגולשים. מאז שחשפה את העדכון, גוגל שואפת לספק עבורינו הגולשים תוצאות אשר יתנו מענה מדוייק ככל הניתן לכוונות שלנו, ולא רק בהקשר לביטויים אותם חיפשנו.

עד היום, כל המנגנון על פיו עובד האלגוריתם היה חסוי, אך כעת גוגל חושפת לראשונה את המנגנון המרכזי של האלגוריתם- ה- rankbrain.

אז מה הוא בעצם ה- rankbrain?

זהו ״מנגנון החשיבה״ בתוך ה״בינה המלאכותית״ של גוגל, העוזר לפענח את תוצאות החיפוש שלנו. הבינה המלאכותית של גוגל, מתוכנתת בצורה כזו כך שהיא לומדת אותנו, ובונה הקשרים על סמך הלמידה שלה אותנו. יש להבהיר כי עדכון זה הוא לא הדרך בה גוגל מדרגת את תוצאות החיפוש, אלא רק עוד בורג בתוך הסך הכולל של מערכת האלגוריתמים שבה גוגל עושה שימוש על מנת לספק לגולש את התוצאה המדוייקת ביותר עבורו.

כזכור, במהלך השנתיים האחרונות זכינו לשלל עדכונים של האלגוריתם הכללי, אשר כל אחד מהם היה אחראי בצורה כזו או אחרת על שיפור התוצאות במנוע החיפוש. בין אם זה הפנדה, הפינגווין, או היונה- כל אחד הוא חלק אינטגרלי בתוך מערכת משומנת אשר לה מטרה אחת סופית- סינון תוצאות לא רלוונטיות עבור הגולש, והתמקדות בתוצאה הרלוונטית ביותר אשר לה התכוון הגולש.

במאמר שנכתב בבלומברג, נכתב כי העדכון החדש הוא אחד מתוך מאות פרמטרים אשר משפיעים על האלגוריתם הכללי אשר קובע איזו תוצאה תופיע בעמוד החיפוש ובאיזה מיקום. מתוך מאות הפרמטרים הללו, ה- rankbrain מדורג במקום השלישי בחשיבותו על תרומתו להשפעה על תוצאות החיפוש. מהם השניים הראשונים אתם שואלים? גוגל לא מספרים (:

על הדירוג של הפרמטרים המשפיעים ביותר על תוצאות החיפוש מטעם MOZ תוכלו לקרוא כאן.

 אז מה בעצם תפקידו של ה- RankBrain ?

ככל הנראה, תפקידו של ה- RankBrain הוא לפרש את החיפושים שגולשים מבצעים, על מנת למצוא עמודים אשר לא בהכרח מכילים את המילים הספציפיות אותן הם חיפשו. אז נכון, גוגל כבר מצאו דרכים להתגבר על מכשולים של שגיאות כתיב, והטיות, ויודעים לספק לנו התאמות של תוצאות שרלוונטיות לנו על ידי ״האם התכוונת ל..״. אך זהו שיפור נוסף.

כיצד ה- RankBrain ממקד את החיפושים שלנו?

גוגל סורקת ומעבדת למעלה מ3 מיליארד ביטויים בכל יום. הבעיה הגדולה בכל הסיפור הזה היא שבערך כ 10-15 אחוז מסך כל הביטויים שגוגל מעבדת בכל יום- בכלל לא בוצעו על ידי הגולשים. כלומר, בסביבות ה- 300-400 מיליון ביטויים בכל יום שמעולם לא הוקלדו בגוגל. בין כל הביטויים האלו, יכולים להיות גם ביטויי זנב ארוך למיניהם. ה- RankBrain מתוכנת בצורה כזו כך שיידע לפרש את הביטויים הללו כך שיוכל לספק בסופו של דבר את הדפים הרלוונטיים ביותר עבור הגולש.

לפי גוגל, ניתן לזהות דפוסים בין חיפושים מורכבים אשר לכאורה אינם קשורים אחד לשני, בכדי להבין איך הם דומים אחד לשני. מורכבות התהליך של האלגוריתם מאפשרת לחבר בין כל קבוצות הביטויים המורכבים הללו, עם תוצאות אשר גוגל מאמין שהגולשים יאהבו הכי הרבה.

דירוג מיקומים בגוגל

מתי נתחיל לחוש בשינויים?

לפי מקורות בגוגל, העדכון המשמעותי החל כבר בתחילת השנה, ובמשך החודשים האחרונים הוא פועל באופן מלא, כך שאנו חווים אותו ממש בזמן קריאת שורות אלה.

מערכת האלגוריתם מבוססת על למידה של כלל החיפושים באופליין, כך שהיא בעצם לומדת נתונים היסטוריים בכל יום, בוחנת אותם, ובמידה והבדיקות יוצאות טובות – מיישמת אותם על תוצאות החיפוש שלנו בהווה. זהו תהליך מעגלי שחוזר על עצמו שוב ושוב כל הזמן לצורך שיפור.

בכל זאת קצת סקפטיים

בעבר הלא רחוק היו כאלה אשר אמרו ששינויים ועדכונים באלגוריתמים של גוגל כמעט ולא משפיעים ואין סיבה לקחת אותם ברצינות בכל פעם, וכי הכל בסופו של דבר עניין של יחסי ציבור. מניסיון עבר, גוגל עושה אינספור עדכונים ושינויים, אך יוצאת בהכרזות רק כאשר יש לה משהו ממשי להסתמך עליו. לכן סביר להניח שגם ההכרזה הנוכחית על עדכון ה- RankBrain היא איננה חסרת בסיס.

לסיכום

למיטב הבנתנו, ה- RankBrain עוזר לגוגל להחליט על דירוג התוצאות על סמך התוכן, ופחות על סמך פרמטרים אחרים אשר משפיעים על דירוג. העדכון האחרון שלו אמור לעזור לגוגל לאבחן על מה כל עמוד מדבר טוב יותר מאשר היה עד כה. ולכן, מגמת ״התוכן הוא המלך״ ממשיכה בצעדי ענק- השקיעו בתוכן ייחודי, מקורי, מעניין ורלוונטי. סביר להניח שזה מה שגם גוגל רוצים שתעשו.

 

אפליד - חייגו עכשיו 03-6121039 או צרו קשר

 

כותב המאמר – ליאור שניידר – מומחה SEO ואסטרטג תוכן מצוות אפליד

 

[TheChamp-FB-Comments]

שלחו לנו מייל

חדש בבלוג​

מקצועיות לאורך כל הדרך

מגמות משפיעות על חיפוש ומיתוג דיגיטלי של מסעדות
בלוג קידום אתרים מקצועי

הבעייתיות במחקר מילות מפתח מסורתי – כיצד לאתר ולסווג כוונת משתמש במחקר מילות מפתח?

בעולם שבו האלגוריתמים של גוגל מבוססים יותר ויותר על הבנת כוונת המשתמש (Search Intent), עסקים ומנהלי אתרים צריכים לאמץ שיטות מחקר חדשות המתמקדות לא רק בנפח חיפוש או ברמת התחרות של מילות מפתח, אלא גם בהקשר ובמטרת החיפוש של המשתמשים. התאמת האסטרטגיה לכוונת החיפוש יכולה לשפר באופן משמעותי את הביצועים האורגניים (SEO) והפרסומיים (PPC).

קרא עוד »
תפריט-מסעדה-בגוגל-מיי-ביזנס-GBP-Menu-in-Restaurants
בלוג קידום אתרים מקצועי

קידום אורגני למסעדות – תפריטים, סרטונים, מפות, Youtube Shorts, פרופיל גוגל לעסקים GBP ועוד ועוד

במאמר זה נסקור את המגמות המרכזיות של גוגל בתחום המסעדנות לשנת 2025. חיפושים מקומיים כמו "אוכל לידי פתוח עכשיו" בעלייה חדה, ומשלוחים באמצעות רחפנים מקצרים את זמני ההמתנה (לא בארץ כמובן!). בנוסף, פורמט YouTube Shorts צובר פופולריות ומשמש ככלי שיווקי מרכזי לשיפור הנראות והמעורבות הדיגיטלית.

קרא עוד »
AI Agents מתחילים לשמש מתווכים בין גולשים לתוכן
בלוג קידום אתרים מקצועי

SOO – Search Operators Optimization | שיפט בעולם הקידום בעקבות כניסתם של AI Agents ו-AI Operators

עולם הדיגיטל נכנס לעידן חדש: אופטימיזציה לאופרייטורים (SOO). גלו כיצד להתאים את האתר שלכם לאופרייטורים חכמים ולהוביל את העסק שלכם לעתיד דיגיטלי פונקציונלי ונגיש.
מדריך מקיף למיפוי מילות מפתח! גלו איך לשפר את הדירוג האורגני, למנוע קניבליזציה (תחרות פנימית בין עמודים באתר), ולהתאים תוכן לכוונת המשתמש. כולל דוגמאות, כלים וטיפים חיוניים!

קרא עוד »
סרץ-קונסול-לטיפול-בתחרות-פנימית-בין-עמודים-באתר
בלוג קידום אתרים מקצועי

מיפוי מילות מפתח לקידום אתרים- Keyword Mapping: המדריך השלם למיפוי מילות מפתח לאתר שלך

מדריך מקיף למיפוי מילות מפתח! גלו איך לשפר את הדירוג האורגני, למנוע קניבליזציה (תחרות פנימית בין עמודים באתר), ולהתאים תוכן לכוונת המשתמש. כולל דוגמאות, כלים וטיפים חיוניים!

קרא עוד »