אסטרטגיית הצעת מחיר היא אחת הפרמטרים החשובים ביותר בניהול קמפיינים בגוגל אדס (או בגוגל אדוורדס לצורך העניין). נכון להיום גוגל מציעה 7 אסטרטגיות שונות לניהול הצעת מחיר (Bid Strategy) כאשר 6 מהן אוטומטיות ואחת ידנית. יש לציין שבעבר היו אסטרטגיות נוספות שגוגל החליטה לוותר עליהן כחלק מהשינויים האחרונים במערכת, והיום המבחר מצומצם ואיכותי יותר, מה שמקל על המפרסמים לבחור באסטרטגיה המתאימה.
מקסימום קליקים – Maximize Clicks
שיטת בידינג שמציעה למפרסם את מספר הקליקים הגבוה ביותר במסגרת התקציב. שיטה זו מתאימה למי שמתמקד בעת ניהול קמפיינים בגוגל ביצירת תנועת גולשים לאתר, מבלי התחשבות באיכות הגולשים. ניתן להשתמש בה בתור התחלה כדי לייצר תנועה רחבה לאתר. שימו לב שקיימת אפשרות להגביל את המחיר לקליק כדי להימנע ממצב בו אתם עלולים לשלם עשרות שקלים לקליק, אך שימו לב שאתם מגדירים מגבלה ריאלית בהתאם לתחרות, כלומר במידה ויש תחרות גבוהה עבור ביטוי מסוים, יש צורך בביד גבוה + איכות גבוהה של דף נחיתה ומודעה.
מקסימום המרות – Maximize Conversions
שיטת בידינג מצוינת במידה ומוגדרת ספירת המרות בחשבון הפרסום ומתקבלות כבר עשרות המרות מדי חודש (ככל שכמות ההמרות גבוהה יותר כך התוצאות של שיטת בידינג זו יהיו טובות יותר). השיטה לא תמיד תעבוד במידה ומדובר בקמפיין חדש או חשבון מפרסם חדש, לכן שימו לב שאתם בוחרים בשיטה זו לאחר שכבר נצברו מספיק נתונים.
קיימת אפשרות להגדיר ברמת הקמפיין אילו סוג המרות אתם מעוניינים לקבל, כך למשל אם תרצו לקבל בעיקר המרות מסוג "רכישה באתר" לעומת שיחות טלפון, תוכלו להגדיר זאת ברמת הקמפיין ולעקוב אחר הביצועים. במאמר קודם ציינו מהם המדדים החשובים ביותר להצלחה בפרסום בגוגל אדס.
מחיר יעד להמרה – Target CPA
שיטת בידינג משלימה שמתחברת באופן ישיר לשיטה הקודמת. בשיטת מחיר יעד להמרה כל שעליכם לעשות זה להגדיר מהו המחיר המקסימלי אותו תרצו לשלם עבור כל המרה. במידה ואינכם יודעים מהו המחיר המומלץ, בחנו את הנתונים ב-30 הימים האחרונים, ושקללו את הנתון הזה יחד עם ההמלצה שמוצגת לכם במערכת בזמן שאתם בוחרים בשיטה זו. במידה והקמפיין עומד במחיר היעד להמרה, תוכלו להוזיל אותו מדי תקופה ולבחון האם חל שיפור. במידה והקמפיין אינו עומד במחיר יעד להמרה, נסו להגדיל אותו או להחליף אסטרטגיית הצעת מחיר שונה שצפויה להתאים יותר.
יעד החזר על הוצאות פרסום – Target ROAS
שיטת בידינג מצוינת לאתרי מסחר אלקטרוני (eCommerce). אתרי מסחר מציעים רכישה אונליין, מה שאומר שניתן לדעת כמה רכישות התקבלו כתוצאה מהפרסום בגוגל. במידה וקיבלתם כמות מספקת של רכישות כתוצאה מהפרסום בגוגל אדס, תוכלו לבחור באסטרטגיית זו במטרה למקסם את ההחזר על ההשקעה בפרסום (Return on ads spent). יש לנתח את הנתונים ב-30 הימים האחרונים ולהיעזר בהצעה המתקבלת מהמערכת של גוגל אדס, ולהחליט מהו החזר ההשקעה אליו אתם מכוונים. במידה ואתם עומדים ביעד, תוכלו להגדיל מדי תקופה את ההגדרה של ההחזר על השקעה, ובמידה ולא – הורידו אותו במעט או החליפו אסטרטגיית הצעת מחיר.
ערך המרה מקסימלי – Maximize Conversion Value
שיטת בידינג המתאימה לאתרי eCommerce המזכירה מאוד את קודמתה. בשיטת ערך המרה מקסימלי אתם מנחים את המערכת שאתם מעוניינים למקסם את סך הרכישות, בניגוד לשיטה הקודמת בה מתמקדים בהחזר על השקעה, כלומר שמירה על פער חיובי בין הכנסות להוצאות. שיטת ערך המרה מקסימלי צפויה להתאים לחלק מהמפרסמים, אך אמליץ להשתמש בשיטה הקודמת ולהגדיר מחיר יעד כדי לשמור על ROASחיובי (החזר על הוצאות פרסום).
מחיר ידני לקליק – Manual CPC
השיטה היחידה בה מפרסמים בוחרים את הביד באופן ידני. שיטה זו עשויה להתאים במספר מקרים, כך למשל כאשר אין מספיק המרות, או כאשר אנחנו רוצים לשלוט על הביד כדי לא לשלם סכומים גבוהים עבור כל קליק. שיטה זו נחשבת כיום למיושנת, משום שהמטרה היא לתת למערכת של גוגל לנהל באופן אוטומטי את הצעות המחיר במטרה למקסם את התוצאות.
יעד של נתח חשיפות – Target impression Share
שיטה בה מתמקדים בנתח חשיפות של מודעות. בשיטה זו ניתן לבחור מטרה של הופעת המודעות בראש דף תוצאת החיפוש הנחשק, אך שיטה זו אינה מתמקדת בתוצאות אלא בחשיפות – ולכן הפכה לפחות רלוונטית עם הזמן.
לאחרונה נוספה שיטת ביד נוספת (אסטרטגית בידינג) וכעת הצעות מחיר בגוגל מגוונות אף יותר. אסט' זו מאפשרת למפרסמים מסויימים לשלם על המרות בלבד! ממש CPA – Cost Per Action. בשיטת ביד זו מגדירים עלות מקסימלית להמרה, ומשלמים רק כאשר המרה כזו אכן קרתה בפועל! למעשה ניתן לזכות לטרפיק לאתר ללא קשר למחיר לקליק. האפשרות לא פתוחה עדיין לכל המפרסמים, ויש להניח כי בכדי שגוגל יציעו אותה בחשבון מסויים – לאותו חשבון צריכה להיות היסטוריה משמעותית של המרות. ניהול קמפיינים בגוגל לעולם לא היה מעניין יותר!
מהי האסטרטגייה שאתם פשוט לא יכולים בלעדיה?🤔
יש לכם שאלות על פרסום בגוגל או פייסבוק? 🤔
פנו אלינו ונסגור לכם את הפינה 😃
המאמר נכתב על ידי אוראל שמע, מנהל קמפיינים בחברת אפליד
*חשוב לציין כי שימוש באסטרטגיית מחיר חכמה (smart bidding) הולך יד ביד עם שימוש בייחוס המרות חכם (שאינו לאסט קליק) ועל כך ניתן לקרוא במאמר על ייחוס ההמרות.
בעולם שבו האלגוריתמים של גוגל מבוססים יותר ויותר על הבנת כוונת המשתמש (Search Intent), עסקים ומנהלי אתרים צריכים לאמץ שיטות מחקר חדשות המתמקדות לא רק בנפח חיפוש או ברמת התחרות של מילות מפתח, אלא גם בהקשר ובמטרת החיפוש של המשתמשים. התאמת האסטרטגיה לכוונת החיפוש יכולה לשפר באופן משמעותי את הביצועים האורגניים (SEO) והפרסומיים (PPC).
במאמר זה נסקור את המגמות המרכזיות של גוגל בתחום המסעדנות לשנת 2025. חיפושים מקומיים כמו "אוכל לידי פתוח עכשיו" בעלייה חדה, ומשלוחים באמצעות רחפנים מקצרים את זמני ההמתנה (לא בארץ כמובן!). בנוסף, פורמט YouTube Shorts צובר פופולריות ומשמש ככלי שיווקי מרכזי לשיפור הנראות והמעורבות הדיגיטלית.
עולם הדיגיטל נכנס לעידן חדש: אופטימיזציה לאופרייטורים (SOO). גלו כיצד להתאים את האתר שלכם לאופרייטורים חכמים ולהוביל את העסק שלכם לעתיד דיגיטלי פונקציונלי ונגיש.
מדריך מקיף למיפוי מילות מפתח! גלו איך לשפר את הדירוג האורגני, למנוע קניבליזציה (תחרות פנימית בין עמודים באתר), ולהתאים תוכן לכוונת המשתמש. כולל דוגמאות, כלים וטיפים חיוניים!
מדריך מקיף למיפוי מילות מפתח! גלו איך לשפר את הדירוג האורגני, למנוע קניבליזציה (תחרות פנימית בין עמודים באתר), ולהתאים תוכן לכוונת המשתמש. כולל דוגמאות, כלים וטיפים חיוניים!